Головна | Мій профіль | Вихід | RSS | Реєстрація | Вхід    

Меню сайту
Категорії розділу
Новини громади [672]
Рішення [31]
Скановані документи [15]
Сектор цивільного захисту населення [2]
Сектор цивільного захисту населення
Новини інфраструктури [0]
Новини інфраструктури
Я маю Право! [3]
Я маю Право!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
Головна » 2017 » Жовтень » 25 » Організація Цивільного захисту населення в ОТГ»
09:11
Організація Цивільного захисту населення в ОТГ»

Цивільний захист населення ОТГ – важливий напрям Стратегії децентралізації Дніпропетровщини
В ході семінару «Організація Цивільного захисту населення в ОТГ», що пройшов у рамках триденного Форуму «Ярмарок добросусідства», що розпочався 25 жовтня у Дніпропетровськогму Центрі розвитку місцевого самоврядування за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», було розглянуто стан виконання заходів цивільного захисту у регіонах та порядок розроблення і затвердження планів діяльності єдиної державної системи цивільного захисту, обговорено стан впровадження пілотних проектів з організації цивільного захисту в ОТГ та досвід роботи з організації заходів цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах Дніпропетровської області тощо.
- Цивільний захист населення та безпека життя – один з головних напрямів Стратегії децентралізації Дніпропетровщини. Зважаючи на це, обласна державна адміністрація серед пріоритетів реалізації цього стратегічного напрямку визначила розбудову ефективної системи цивільного захисту населення в об’єднаних територіальних громадах області та формування культури безпеки життєдіяльності населення. 
Як наслідок спільної діяльності ОТГ та органів державної влади регіону у Слобожанській ОТГ Дніпровського району ми відкриваємо Центр безпеки модульного типу с.Степове. Такі Центри також будуть відкриті у Святовасилівській, Богданівській, Васильківській, Томаківській ОТГ. У наших планах – моделювання та будівництво таких Центрів безпеки і в інших ОТГ області, у тому числі і на основі міжмуніципальної співпраці, - зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Олег Кужман.
Для того, щоб наші громади ефективно працювали, перше, що необхідно забезпечити - створення належної системи життя їх мешканців - наголосив, звертаючись до присутніх представників областей України перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Мгер Куюмчян.
В рамках першого дня Форуму «Ярмарок добросусідства» його учасники ознайомилися із досвідом Дніпропетровської області щодо створення, використання обласного матеріального резерву та виконання заходів “Регіональної цільової програми захисту населення і територій захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної безпеки Дніпропетровської області на 2016 – 2020 роки”. 26 жовтня в рамках форуму заплановано відкриття Слобожанського Центру безпеки, який збудований на старостинському окрузі громади. Дніпропетровщина щедро ділиться своїм досвідом.
#ULEADзЄвропою
#СтратегіядецентралізаціїДніпропетровщини
#ДніпропетровськийЦРМС
#цивільнийзахистнаселеннягромад

Дніпропетровський центр розвитку місцевого самоврядування

Категорія: Новини громади | Переглядів: 731 | Додав: Godster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Годинник
Корисні посилання
Верховна Рада України Президент України 
Кабінет Міністрів України


Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія Я маю право! 
Архів записів
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
uCoz