Головна | Мій профіль | Вихід | RSS | Реєстрація | Вхід    

Меню сайту
Категорії розділу
Новини громади [672]
Рішення [31]
Скановані документи [15]
Сектор цивільного захисту населення [2]
Сектор цивільного захисту населення
Новини інфраструктури [0]
Новини інфраструктури
Я маю Право! [3]
Я маю Право!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
Головна » 2017 » Листопад » 9 » Міжмуніципальне співробітництво та можливості
12:51
Міжмуніципальне співробітництво та можливості

Питання міжмуніципального співробітництва та можливості, які відкриває воно для громад, обговорювалися під час семінару-тренінгу, що пройшов у Дніпропетровському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.
Доцент Дніпропетровського регіонального інституту державного управління національної академії державного управління при президентові України Олена Гладка розповіла головам об’єднаних громад Дніпропетровщини, що таке міжмуніципальне співробітництво, навела його кращі вітчизняні та зарубіжні практики, порадила, як складати проекти співробітництва територіальних громад.
Найбільш часто задіяними напрямками проектів міжмуніципального співробітництва є поводження з твердими побутовими відходами, ремонт місцевих доріг, навчальних закладів, створення та спільне утримання комунальних підприємств, організацій (місцевої пожежної охорони, підприємства, що надає житлово-комунальні послуги, дошкільного навчального закладу, трудового архіву, закладу соціального обслуговування) та надання адміністративних послуг. Саме на цих напрямах тренер зосередила увагу присутніх
- Досвід багатьох країн свідчить, що органи місцевого самоврядування ніколи не є абсолютно самодостатніми, незалежно від їх площі та чисельності населення. Тому співробітництво є логічним рішенням багатьох спільних для громад проблем, у тому числі і для нейтралізації наслідків нераціонального розподілу функцій та ресурсів між різними рівнями публічної влади, недосконалої організації територіальної влади тощо, - зауважила Олена Гладка.
Учасників семінару-тренінгу також зацікавила інформація начальника управління культури, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації Наталії Першиної. Вона розповіла головам об’єднаних громад про новий проект ініційований Міністерством культури України, «Малі міста – великі враження», у рамках якого шляхом проведення відкритого конкурсу буде відібрано шість об’єднаних територіальних громад або малих міст для впровадження пілотних культурних стартапів (ексклюзивних культурних подій), пов’язаних із культурною спадщиною.
Переможці конкурсу – учасники проекту отримають фінансову підтримку у розмірі не менш ніж 500 тис. грн. для реалізації проекту а також методичну допомогу в розробці ексклюзивної ідеї та концепції стартапу, у маркетинговому супроводі та супроводі під час реалізації.
- Сьогодні перед об’єднаними громадами відкриваються колосальні можливості для самореалізації. І це не лише створення комфортних побутових умов проживання людей. Це ще й використання усіх інструментів для розвитку територій і підвищення їх іміджу та інвестиційної привабливості, - підсумувала директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. - Застосовуючи інструменти міжмуніципального співробітництва ви отримуєте якісну послугу за набагато менші кошти. Об’єднуючи джерела і зусилля на основі ММС ви набагато швидше досягаєте результату. 
Міжмуніципальне співробітництво визначене пріоритетним інструментом наступного року для громад Дніпропетровщини.

 

 

Категорія: Новини громади | Переглядів: 377 | Додав: Godster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Годинник
Корисні посилання
Верховна Рада України Президент України 
Кабінет Міністрів України


Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія Я маю право! 
Архів записів
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
uCoz