Головна | Мій профіль | Вихід | RSS | Реєстрація | Вхід    

Меню сайту
Категорії розділу
Новини громади [672]
Рішення [31]
Скановані документи [15]
Сектор цивільного захисту населення [2]
Сектор цивільного захисту населення
Новини інфраструктури [0]
Новини інфраструктури
Я маю Право! [3]
Я маю Право!
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Статистика
Головна » 2018 » Березень » 15 » «DOBRE-LID»
11:59
«DOBRE-LID»

27 лютого – 2 березня 2018 року відбулася п’ятиденна  молодіжна школа «DOBRE-LID: лідерство, ідеї, демократія» для молодіжних лідерів з громад-партнерів програми Агентства США з міжнародного розвитку «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). В якій брали участь наші мешканці Гречаноподівської громади. 

Напередодні організатори відібрали на конкурсній основі 60 молодих людей з об’єднаних територіальних громад Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Миколаївської, Херсонської, Тернопільської та Івано-Франківської областей, які отримали можливість розкрити свій лідерський потенціал та змінити життя своїх громад на краще.

За словами заступника Міністра молоді і спорту України Олександра Яреми, жодна реформа та трансформація в Україні не відбудеться без молодих лідерів. «Для нас надзвичайно важлива комунікація з молодими людьми незалежно від того, де вони проживають. Принципово важливо створити  прозору модель участі молоді у прийняті рішень на місцях», – зазначив під час відкриття школи заступник міністра.

Важливість проведення молодіжної школи «DOBRE-LID» підкреслив керівник Офісу демократії і врядування USAID Томас Вайт: «Політика починається на місцях. Скажімо, наш президент Обама починав, як організатор розвитку місцевої громади. Такі заходи, як ця школа, сприяють тому, щоб ви ставали лідерами і спрямовували діяльність на розвиток своїх громад. Дивіться, на те, як можна застосувати отримані знання на практиці».

Керівник програми USAID DOBRE Беррі Рід переконаний, що сьогодні молоді люди у світі знаходять можливості, використовуючи комунікацію та навички в соціальних мережах, щоб їхні голоси були почуті.
А про що ж думають учасники школи та які у них враження?

«Чи важко бути депутатом місцевого самоврядування? Чи легко працювати журналістам та операторам? Що треба робити щоб покращити свою громаду? Відповіді на ці питання ми отримували цілих 5 днів, у школі DOBRE - LID. За 5 не легких та насичених інформацією днів ми мали змогу повернути бачення про управління громадою на 360 градусів. І для того, щоб зробити її такою, як ми бачимо, треба прикласти чимало зусиль, до того ж не лише управлінцям, а і самим людям, які проживають у цій громаді. Тож, давайте спільними зусиллями будувати ту громаду, в якій ми самі проживали б, і не дивитись на інших, а бачити своє, як погане так і гарне.» Світлана Іванова.

«Це були дуже насиченими 5 днів мого життя. Моя участь в медіа команді дала мені набратися досвіду в роботі з аудиторією, та взагалі зрозуміти весь сенс роботи ЗМІ.  Були набуті навички роботи з релізами, реліз нашої команди був викладений на дуже відомому інформаційному порталі «Український кризовий медіа-центр» (http://ucmc.org.ua/uk/dobrelid/)! Навчилися працювати з камерою, та робити відео ролики (представлено вище). Дуже дякую нашим вчителям!» Отроцюк Богдан.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.
Використані матеріали: «Український кризовий медіа-центр» (http://ucmc.org.ua/uk/dobrelid/)

Фото: Віталій Чумак

Категорія: Новини громади | Переглядів: 351 | Додав: Godster | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Годинник
Корисні посилання
Верховна Рада України Президент України 
Кабінет Міністрів України


Національна гаряча лінія
Національна дитяча гаряча лінія Я маю право! 
Архів записів
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
uCoz